Geen cadeaus in favorieten

De beste kadotips voor het hele gezin

Eén ding waar bijna niemand het over heeft als je de wens hebt voor een gezin, is dat je ook de ‘last’ van het uitzoeken van cadeau’s op je schouders krijgt. Och, och, och. Wat is het soms toch moeilijk om voor al die gelegenheden een cadeautje te verzinnen. Van een beloning voor een goed rapport en een cadeautje op een verjaardag tot aan een vaderdagpresentje en een kado voor het behalen van een zwemdiploma. Je moet er telkens maar weer iets voor verzinnen. 

Gelukkig voor jou hebben wij in deze blog kadotips voor het hele gezin voor je opgeschreven. Lees alles lekker op je gemak door en laat je verwonderen door alle ideeën aan welke je nog niet eerder had gedacht. Voel je vooral vrij om onze ideeën in je op te nemen en ze te verspreiden alsof het de jouwe zijn, dat maakt ons echt niet uit!

Cadeau ideeën voor kinderen

Zoals veel ouders hun kind op de eerste plek zetten, doen wij dat ook door eerst de cadeau ideeën voor kinderen te bespreken. We hebben dit opgedeeld in aantal punten die gelden voor meerdere leeftijden, zodat er geen kinderen buiten de boot vallen. Zo heb je bijvoorbeeld weinig aan de leukste cadeau’s voor een meisje van 7 jaar, als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 18, om maar even een voorbeeld te noemen.

#1 Avontuurlijke cadeaus

Kinderen houden van avontuur, dus waarom zou je ze niet verrassen met een spannende ervaring? Tickets voor een dagje uit naar een pretpark of dierentuin zijn altijd een hit. Iets wat op dit vlak wat origineler is, is een lidmaatschap bij een sportclub. Droomde zoonlief altijd al van een carrière als kickboksen, dan is het misschien leuk om daar de proeflessen van cadeau te doen. Dat brengt gelijk ook het besef mee dat dit soort dingen niet ‘zomaar’ kunnen. Het is namelijk absoluut niet gratis, dat hij van alles wil. 

#2 Educatief speelgoed

Bij dit cadeau zit je misschien meer richting de wat jongere kinderen, maar voor kinderen is educatief speelgoed een fantastische manier om te leren terwijl ze plezier hebben. Denk hierbij aan cadeautjes als puzzels, bouwsets en wetenschapskits. Bij oudere kinderen kan je wellicht denken aan het geven van boeken. Dat kinderen goed kunnen lezen, heeft zo’n grote en goede invloed op hun algemene ontwikkeling. Vraag dat maar eens na bij hun leerkracht of Nederlands docent. 

Geschenken voor ouders

En dan nu over naar de ouders, waar we het meeste zullen aanraden om persoonlijke cadeaus te doen. Ze hebben waarschijnlijk al veel wat hun hartje begeert, dus probeer juist om meer op het sentimentele te zitten. Denk aan een mooie canvas met een foto van een prachtige vakantie of een sieraad met daarin de initialen van de kinderen gegraveerd. Een tweede geschenk dat goed bij ouders past, is om een cadeau te geven waarmee activiteit met het hele gezin wordt gestimuleerd. Lees: bordspellen, gadgets, knutselsets, een activiteit buiten de deur, een gourmetset, etc.

Daarmee kunnen we concluderen dat het misschien wel het allerleukste is om lekker in te zetten op cadeaus waar een heel gezin iets aan heeft. Óf je focust je gericht op iets waar het kind veel aan heeft. Happy wi… kids, happy life, nietwaar?

Deel deze blog: