Geen cadeaus in favorieten

Dagen
Uur
Minuten
Seconden
 • Luxe
 • Ontspanning
 • Romantisch
 • Gepersonaliseerd

Jouw originele valentijnscadeau voor haar promoten?

We zijn altijd op zoek naar ideeën voor leuke cadeaus voor Valentijnsdag. Heb je een tip voor ons, of verkoop je zelf een product of dienst waarvan je vindt dat dat een echt origineel valentijnscadeau voor een vrouw is? Neem dan snel contact met ons op. Stuur een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van jouw cadeautip, een foto en de website waar het valentijnsgeschenk besteld kan worden.

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Valentijnsdag, ook wel de Dag van de Liefde genoemd, is een jaarlijkse feestdag waarop mensen hun geliefden eren. De dag wordt gevierd op 14 februari, en is een gelegenheid om valentijnscadeaus te geven, zoals bloemen, chocolaatjes, kaarten of juwelen, aan degene waar je van houdt. Maar waarom geven we valentijnscadeaus en waar moet het ultieme valentijnscadeau aan voldoen?

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van Valentijnsdag, maar een van de meest populaire is dat het teruggaat op een oude Romeinse traditie genaamd Lupercalia. Deze feestdag werd in februari gevierd, en was een eerbetoon aan de god Lupercus, de beschermheer van de veehouderij. Tijdens de feestdag werden offers gebracht en werden jonge mannen geselecteerd om blindelings de namen van ongehuwde vrouwen te trekken, met wie ze dan een jaar lang een soort van valentijn zouden zijn.

Een andere versie is dat de dag is vernoemd naar Saint Valentine, een martelaar uit de vroege jaren van het Christendom. Er zijn verschillende heiligen genaamd Valentine, maar de meest populaire verhaal is van een priester genaamd Valentine die leefde tijdens de regering van keizer Claudius II in de 3e eeuw. Claudius wilde dat zijn leger zich zou concentreren op de oorlog, dus verbood hij het huwen of het in dienst nemen van soldaten. Valentine, echter, besloot in stilte huwelijken te voltrekken voor liefhebbende stellen, waarop hij werd gearresteerd, veroordeeld tot de dood, gedood en heilig verklaard.

De moderne Valentijnsdag begon in de veertiende en vijftiende eeuw, tijdens de Middeleeuwen, toen de liefdespoëzie van trobadours en minnezangers een grotere rol begon te spelen in de literatuur. In de jaren 1400 begonnen mensen elkaar liefdesbrieven te sturen op Valentijnsdag. In de loop van de tijd begonnen steeds meer mensen romantische cadeaus te geven, zoals bloemen en chocolaatjes. En met websites als deze is het perfecte valentijnscadeau vinden een fluitje van een cent!

Waarom geven we cadeaus met Valentijn?

Het is tegenwoordig een commerciële feestdag, met veel winkels die speciaal versierd zijn met roze en rode kleuren en die speciale aanbiedingen doen voor valentijnscadeaus. Veel mensen geven hun geliefden bloemen, chocolaatjes of kaarten, maar sommigen organiseren ook romantische diners of gaan op reis. Hieronder vind je nog meer tips voor valentijnscadeaus.

Er is geen specifieke reden waarom mensen valentijnscadeaus geven aan vrouwen, het is meer een traditie die is ontstaan. Valentijnsdag wordt vaak geassocieerd met romantische liefde en het tonen van affectie, en in veel culturen is het gebruikelijk om cadeaus te geven aan partners, vrienden of familieleden om hen te laten weten dat je van hen houdt. Dat gaat dus verder dan het geven van een valentijnscadeau aan je geliefde, zoals we hier in het westen van Europa kennen.

Een origineel valentijnscadeau voor haar vinden

Het geven van een Valentijnsdag cadeau is een persoonlijke keuze en er is geen regel dat zegt dat mannen cadeaus moeten geven aan vrouwen of andersom. Het kan zijn dat in de historie, mannen vaker cadeaus gaven aan vrouwen, bijvoorbeeld in het verleden het geven van cadeaus was een manier voor mannen om hun aanbidding aan een vrouw te tonen. Maar vandaag de dag, mensen geven cadeaus aan degenen waar ze van houden ongeacht gender. De belangrijkste factor is dat je het cadeau moet geven uit liefde en genegenheid, en niet omdat het wordt verwacht of omdat je je gedwongen voelt. Een valentijnscadeau komt uit je hart!

Beste valentijnscadeau voor haar: de beste tips

Een valentijnscadeau kiezen voor je vriendin of vrouw kan soms een uitdaging zijn. Heb je in de bovenstaande lijst vol met originele valentijnscadeaus voor haar geen passend cadeau gevonden? Dan wordt het tijd om verder op zoek te gaan! Met de onderstaande tips zul je haar toch kunnen verrassen op Valentijnsdag. 

 • Luister naar haar hints: Soms geven mensen subtiele hints over wat ze graag zouden willen hebben als cadeau. Let goed op wat ze zegt wanneer ze iets mooi vindt of dat ze graag zou willen hebben. Dit kan je helpen bij het vinden van een cadeau dat ze echt waarderen zal.

 • Denk aan iets persoonlijks: Een valentijnscadeau voor haar dat speciaal voor haar gemaakt is, zal altijd speciaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd juwelenstuk of een fotocollage met herinneringen aan jullie tijd samen.

 • Kies iets dat ze nodig heeft: Misschien is er iets waar ze al een tijdje naar op zoek is of waar ze echt behoefte aan heeft. Zoals een nieuwe tas of een nieuwe set make-up.

 • Plan een leuke activiteit samen: Een origineel valentijnscadeau hoeft niet altijd iets tastbaars te zijn. Soms is het genieten van een leuke activiteit samen het allerleukste cadeau. Plan een romantische weekendje weg als valentijnscadeay, een etentje bij een leuk restaurant, of een weekendje skiën samen.

 • Verras haar: Als je echt niet weet wat je haar zou moeten geven, verras haar dan met iets onverwachts. Dat kan iets kleins zijn, zoals een bos bloemen, of iets groters, zoals een cadeaubon voor een trip naar een exotische bestemming.

Onthoud dat het belangrijkste is dat het originele valentijnscadeaus afkomstig zijn uit je hart en dat je het met liefde geeft. Zolang je dat doet, kan je er zeker van zijn dat ze het valentijn cadeau waarderen zal.

Gratis valentijnscadeaus voor vrouwen

Een valentijnscadeau hoeft natuurlijk helemaal niet zoveel te kosten. Een leuk valentijnscadeau kan zelfs helemaal gratis zijn! Daarvoor zul je wel nóg origineler moeten zijn dan wanneer je een valentijnscadeau voor haar wilt kopen. Maar met deze tips 

 • Maak een mooie fotocollage van jullie samen als valentijnscadeau.
 • Plan een romantisch uitstapje naar een plaats waar jullie nog nooit zijn geweest.
 • Schrijf een liefdesbrief of gedicht voor haar.
 • Maak een playlists met liedjes die belangrijk voor jullie zijn.
 • Plan een film- of spelavond thuis met haar favoriete snacks.
 • Maak een maaltijd voor haar met haar favoriete gerechten.
 • Neem haar mee voor een wandeling in de natuur.
 • Geef haar een massage als romantisch cadeau.
 • Maak een fotoshoot van haar, of laat het door een vriend doen.
 • Maak een lijst met dingen die je aan haar bewondert en geef die aan haar.
 • Organiseer een gezellige picknick in de buitenlucht.
 • Neem haar mee naar een concert of show.
 • Maak een gepersonaliseerde kaart met haar naam erop.
 • Plan een weekendje weg samen als valentijnscadeau voor haar.
 • Maak een DIY valentijnscadeau, zoals een zelfgemaakte armband of ketting.
 • Geef haar een boek van haar favoriete auteur.
 • Maak een verrassingsreisje voor haar en geef haar alleen een paar aanwijzingen voor waar jullie heen gaan.
 • Neem haar mee voor een dansles.
 • Maak samen een scrapbook van jullie tijd samen.
 • Bereid een romantisch diner met kaarslicht